Τετάρτη 10 Απριλίου 2013

«Παίζω Σκάκι – Μαθαίνω Σκάκι» στο Δημοτικό Καλλιθέας Πατρών



Στα πλαίσια του πρωτοποριακού ταχύρρυθμου επιμορφωτικού προγράμματος της Ένωσης Σκακιστικών Σωματείων Πελοποννήσου (ΕΣΣΠ) και του τμήματος Παιδείας του Δήμου Πατρέων, με τίτλο «Παίζω Σκάκι – Μαθαίνω Σκάκι», συμμετείχε και το Δημοτικό Σχολείο Καλλιθέας Πατρών, την Πέμπτη 28 Μαρτίου 2013.

Φυσικά η Διεύθυνση του σχολείου, υπό του Διευθυντού κυρίου Βέρρα Ανδρέα, προώθησε την ιδέα του ανοιχτού τουρνουά σε όλες τις τάξεις του δημοτικού, συνεργαζόμενος ο ίδιος με το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων. Έτσι λοιπόν συμμετείχαν συνολικά 87 παιδιά, και από τις έξι τάξεις του Σχολείου.

Το αποτέλεσμα ήταν για άλλη μια φορά! Οι αίθουσες διαμορφώθηκαν ώστε να γίνει η επίδειξη των κινήσεων – και στη συνέχεια το τουρνουά – σε κάθε ηλικιακή τάξη ξεχωριστά, αφού και αυτή τη φορά οι εθελοντές προπονητές και διαιτητές της Ένωσης ήταν παρόντες. Οι τέσσερεις γύροι παιχνιδιού είχαν ολοκληρωθεί σε 2 ώρες περίπου, ώστε μετά θα ακολουθούσαν οι αγώνες μπαράζ μεταξύ των 6 νικητών των τάξεων του δημοτικού. Οι πρώτοι στην κατάταξη των τάξεων Α, Β, Γ, Δ, Ε και ΣΤ που έπαιξαν μεταξύ τους αγώνες μπαράζ, ήταν εξής:
- Μαρία Σκόνδρα (Α’ δημοτικού)
- Κυριάκος Βαμβακάς (Β’ δημοτικού)
- Ηλίας Κολλύρος (Γ’ δημοτικού)
- Ανδρέας Κορδός (Δ’ δημοτικού)
- Νικόλαος Σκούτας (Ε’ δημοτικού) και
- Φώτιος Αθανασόπουλος (ΣΤ’ δημοτικού).
Νικητής του μεγάλου τελικού και Πρωταθλητής του Δημοτικού Σχολείου Καλλιθέας, στέφθηκε ο Νικόλαος Σκούτας, ο οποίος θα εκπροσωπήσει το σχολείο του στην τελική φάση του προγράμματος, το Μάιο. Η διαδικασία ολοκληρώθηκε, αφού μοιράστηκαν τα διπλώματα συμμετοχής σε όλους τους 87 μαθητές και μαθήτριες που έλαβαν μέρος.

Οφείλω ένα μεγάλο ευχαριστώ στους 4 παιδαγωγικά επιμορφωμένους και πιστοποιημένους εκπαιδευτές και διαιτητές που με βοήθησαν σε αυτό το εγχείρημα, το οποίο η Ένωση υλοποιεί αφιλοκερδώς στα δημοτικά σχολεία της Πάτρας, καθώς χωρίς τη βοήθειά τους δεν θα είχε πετύχει. Επίσης ευχαριστώ θερμά τη Διεύθυνση του Δημοτικού Καλλιθέας και το Διδακτικό Προσωπικό της, οι οποίοι αγκάλιασαν με θέρμη και ζήλο την πρωτοπόρα αυτή εκδήλωση. Ραντεβού, στην τελική φάση για την ανάδειξη του Πρωταθλητή Πόλης!

Με μεγάλη χαρά για το αποτέλεσμα,
ο υπεύθυνος του προγράμματος στο Δημοτικό Καλλιθέας,

Διαμάντης Νίκος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου